Prototip Ferrarija F70 krstari Maranellom (foto)

8.06.2012. u 16:44

Prototip Ferrarija F70 krstari Maranellom (foto)

Pravo je čudo da do danas nismo imali kvalitetnije špijunke nasljednika legendarnog Enza čija nas premijera očekuje krajem godine. Do sada smo uglavnom gledali totalno maskirane automobile koji nam nisu previše otkrivali. Danas pak imamo priliku vidjeti najmanje maskirani F70 otkako pratimo njegov razvoj. Za to je zaslužan slučajan prolaznik pored kojeg je testni Ferrari F70 prošao u obilasku Maranella…

I dok mi već mjesecima pokušavamo dokučiti kako će on izgledati dio njegove tehnologije već je potvrđen i to od strane Ferrarijeva šefa Luce di Montezemola koji je uklonio svaku dvojbu glede hibridnog pogona koji F70 dobiva. Kako je novi F70 i dalje dobrano prekriven kamuflažom teško je reći koji će od vidljivih dijelova u konačnici biti sastavni dio proizvodnog primjerka. Ono što pak možemo i kroz ovu kamuflažu vidjeti jest kako je budući F70 inspiriran modelom koji zamjenjuje, ali i jedinstvenim P4/5.

Na to upućuju veliki difuzor, ispušni sustav i stražnje staklo koje jako podsjeća na ono s Ferrarija P4/5 kojeg je Pininfarina izradila za američkog poduzetnika. Iako točnih podataka još uvijek nema Ferrari F70 trebao bi razvijati 920 KS koje će mu donijeti hibridni sklop sačinjen od 6.2-litrenog V12 benzinca i HY-KERS-a. Zahvaljujući tolikoj snazi novi F70 do stotke će dolaziti za 2.5 s i postizati maksimalnih 408 km/h. U prilog tim brojkama trebala bi ići i mala masa koju će mu osigurati karbonska konstrukcija izvedena od karbona kakav se koristi u F1.

Tagovi: , , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj