Osvježeni izgled i nova značka za Mercedes-Benz SLS AMG i SLS AMG Roadster (foto)

6.06.2012. u 9:32

Osvježeni izgled i nova značka za Mercedes-Benz SLS AMG i SLS AMG Roadster (foto)

Mercedes-Benz SLS AMG još uvijek je relativno mlad, no to nije zasmetalo njemačkim stručnjacima da ipak pomlade ovaj automobil. Sportaš koji se na tržištu nalazi tek dvije godine tako je sada blago vizualno dotjeran, no glavne promjene dogodile su se ispod te ušminkane vanjštine gdje je Mercedes sada skrio snažniji motor, bolji mjenjač, ovjes i kvalitetnije odrađenu unutrašnjost…

Uz klasičnu varijantu ovog sportaša iste promjene doživjela je i njegova kabriolet inačica stara tek godinu dana. Oba automobila uz poboljšanu tehnologiju i vizualne preinake dobila su i novu značku pa će od sada biti poznati kao SLS AMG GT i SLS AMG GT Roadster. Ovako dotjerani sportaši iz Stuttgarta u prodaju kreću ovog listopada.

Mercedes-Benz SLS AMG GT i SLS AMG GT Roadster sada pokreće dotjerani 6.2-litreni V8 atmosferac čija je snaga narasla na 591 KS. Tih dodatnih 20 konja Mercedesov sportaš ostvaruje na 6.800 o/min, dok do okretnog momenta od 650 Nm oni i dalje dolaze na 4.750 o/min. Uz više konja obje izvedbe SLS-a dobile su i brži sedam-stupanjski AMG Speedshift DCT mjenjač s dvostrukom spojkom zahvaljujući kojem SLS AMG GT sada do stotke dolazi za 3.6 s i postiže elektronski limitiranu maksimalnu brzinu od 317 km/h.

Kako bi se te performanse što bolje iskoristile, a automobil bio što upravljiviji Mercedes je oba modela opremio novim AMG Ride Control ovjesom koji je nešto tvrđi od onog s aktualnog automobila. Zahvaljujući njemu uz “Comfort” mod SLS AMG GT moguće je voziti i u “Sport”, te “Sport Plus” režimima. Kabriolet i kupe varijante SLS-a dobile su i nove 19-colne aluminijske naplatke obučene u pneumatike 265/35 R 19 sprijeda, te 20-colne naplatke s 295/30 R 20 pneumaticima straga. Uz njih u ponudi su i tri druga seta naplataka.

Unutrašnjost automobila sada je dodatno naglašena korištenjem Alcantare koju j e moguće naći na bočnim panelima vrata i središnjem dijelu sjedala. Uz novu kombinaciju kože SLS AMG GT i SLS AMG GT Roadster dobili su i neznatno izmijenjenu instrument ploču sada obučenu u crnu boju, lakirane crne detalje te novi upravljač s ravnim donjim dijelom. Svi oni kojima je to premalo uvijek mogu posegnuti za novim kombinacijama materijala koje Mercedes-Benz ima u ponudi i AMG designo Exclusive STYLE paketom koji unutrašnjost diže na višu razinu.

Budući da je vanjština automobila pretrpjela najmanje promjene nju smo ostavili za sam kraj. Uz zatamnjena prednja i stražnja svjetla oba SLS-a dobila su i lakiranu crnu masku, retrovizore te letvice na usisnicima zraka.

Ovako osvježeni Mercedesovi sportaši u prodaju će krenuti ove jeseni i to po cijeni od 1.5 milijuna kuna za klasičnu izvedbu i 1.6 milijuna kuna za SLS AMG GT Roadster.

Tagovi: , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj