Rimčev Concept One izložen na Concorso d’Eleganza (video)

28.05.2012. u 9:47

Rimčev Concept One izložen na Concorso d’Eleganza (video)

Dok su glavne vijesti stranih portala pojavljivanje Aston Martina AM310 i BMW-a Z4 Zagato na izložbi Concorso d’Eleganza koji se proteklog vikenda održao u Villi d’Este na jezeru Como, mi smo pronašli automobil koji je nama nekako zanimljiviji. Među brojnim egzotama izloženim u Italiji našao se i Concept One tvrtke Rimac Automobili…

Nakon Monaca i Top Marques izložbe Concept One Mate Rimca prošlog se vikenda pojavio na izložbi Villa d’Este Concorso d’Eleganza i to među prestižnim društvom. Koliko je hrvatski električni sportaš bio interesantan organizatorima dovoljno govori to što su ga parkirali ravno između novog Aston Martinovog koncepta AM310 i Lexusove studije LF-LC. Naspram njega ova dva automobila izgledaju kao mala dječica kada znamo kako Concept one ispod svoje vanjštine krije 1088 KS i 1.600 Nm okretnog momenta.

Kao što već znate ta snaga studiji Concept One omogućava sprint do stotke za 2.8 s i maksimalnu brzinu od 305 km/h. Te performanse ne uvjetuju malenu autonomiju već Concept One s jednim punjenjem baterija može prevaliti čak 600 km. Za optimalnu dinamiku vožnje brine se R-AWTV sustav koji prati kako rade svaki zasebni elektromotor zadužen za pokretanje jednog kotača. Taj sustav ponašanje automobila na cesti prilagođava sposobnostima vozača tako da oni iskusniji mogu uživati u agresivnijoj vožnji.

Kada krene s proizvodnjom Rimac Automobili proizvest će svega 88 primjeraka ovog sportaša. Budući da se izrađuju ručno, svaki od tih primjeraka bit će jedinstven i prilagođen prohtjevima njegova vlasnika. Tvrtka iz Svete Nedelje planira godišnje proizvesti 10 do 15 jedinica Concepta One, a prvi primjerci vlasnicima će početi stizati već početkom sljedeće godine.

Tagovi: , , , ,

Vezane vijesti

1 komentar


  • jel još uvijek ide 40 na sat

Komentiraj