Brzi i žestoki II: Danijel Jurišić nikad lakše do pobjede (foto)

27.05.2012. u 9:05

Brzi i žestoki II: Danijel Jurišić nikad lakše do pobjede (foto)

Još od prošlog izdanja utrke ubrzanja “Brzi i žestoki” nestrpljivo smo iščekivali njeno ovogodišnje izdanje. Ponukani iskustvom od lani s pravom smo očekivali spektakl u režiji AK Brzina koji ni ove godine nije razočarao. Preko 130 vozača na startu subotnje utrke i atraktivni dvoboji koje je do zalaska sunca pratilo preko dvije tisuće gledatelja sami za sebe dovoljno govore o uspjehu Brzih i žestokih II…

Ako postoji utrka koju vozači street racea s ovih prostora ne propuštaju onda su to Brzi i žestoki. Iako tek u svojem drugom izdanju ova utrka ubrzanja brzo se prometnula u jednu od najkvalitetnijih i najbolje organiziranih evenata ovog tipa u regiji i može služiti kao primjer svima koji se ovog posla laćaju. Tmurni kišni oblaci nekako su zaobišli uzletno-sletnu stazu ZTC-a u Velikoj Gorici i dopustili vozačima u sedam klasa da pokažu što mogu njihovi automobili.

Nakon niza vrhunskih dvoboja u kojima su odlučivale doslovno stotinke polako smo profiltrirali klase 16. 15 i 14 te došli do izuzetno popularne klase 13 u kojoj nas gotovo uvijek dočekaju vrhunski dvoboji za pehare. U njoj se na Brzim i žestokima najbolje snašla Slavica Obradović iz AK Slavonije koja je u svojem Kadetu doslovno pomela konkurenciju i upisala drugu pobjedu u nizu u ovoj klasi.

Kako je mjerenje opet odrađivao mađarski tim konačne rezultate jučerašnjih dvoboja još uvijek nemamo. Prilagođavanje njihove opreme našim pravilima i uvjetima još uvijek nije urodilo plodom tako da pobjednike po klasama unosimo po pamćenju. Kako nam on ponekad i nije baš jača strana neka se ne naljute oni koje nismo spomenuli. Klasa 11 donijela nam je očekivane dvoboje Fakina, Galića, Moraveka, Bojka i Ranka Aluge koji je probio klasu 12 i došao u situaciju da ostane bez pehara jer se objektivno ne može nositi s brutalnim strojevima iz više klase. Tim Sputnik i njegov vozač Edo Galić i dalje imaju problema s brutalnim Malibuom što je svakako olakšalo posao konkurenciji. Pehar u jedanaestici uzeo je legendarni Vice Bojko čiji je Golf II još jednom pokazao kako je nedodirljiv kada je dobro pripremljen.

Vlado Moravek probio je klasu i ušao u klasu deset. Nakon vrhunske vožnje u jedanaestici svi su očekivali brutalnu borbu za pehar u klasi deset no Moraveku je pukao mjenjač i do sraza između njega i Danijela Jurišića nije ni došlo. Danijel Jurišić tako je praktički iz parka vozača odnio pobjedu u klasi 10.

Svi vi koji ste jučer pukim slučajem propustili doći u Veliku Goricu i pogledati Brze i žestoke to možete učiniti danas kada vas na ZTC-u uz street race duele očekuju i Street Style i DB Drag natjecanja, Big Dogs Camaro sa 2.500 KS, nezaobilazni Sexy Car Wash, mehanički bik, sajam egzotičnih automobila i motocikala i nagradna igra tvrtke Racepro-Cro u kojoj možete osvojiti set guma za svojeg limenog ljubimca.

Rezultati Brzi i Žestoki subota:

Klasa 16:


1. Mario Pilipović

2. Filip Maras

3. Zlatko Beganović

Klasa 15:


1. Boris Nakić

2. Bero Lučić

3. Domagoj Bolfan

Klasa 14:


1. Siniša Torlaković

2. Nenad Merdanović

3. Almin Gredić

Klasa 13:


1. Tomislav Kreševac

2. Mario Kardum

3. Marko Kašnar

Klasa 12:


1. Slavica Obradović

2. Dario Nišević

Klasa 11:


1. Vice Bojko

2. Ivan Fakin

3. Dario Konopek

Klasa 10:


1. Danijel Jurišić

Tagovi: , , , , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj