BMW otkrio Z4 Zagato Coupé, službena premijera zakazana za Concorso d’Eleganza Villa d’Este (foto/video)

26.05.2012. u 7:49

BMW otkrio Z4 Zagato Coupé, službena premijera zakazana za Concorso d’Eleganza Villa d’Este (foto/video)

Dok smo mi jučerašnji dan proveli u iščekivanju službenih fotografija Alpine koncepta koji je Renault otkrivao u Monte Carlu drugi proizvođač automobila pripremio nam je nadasve ugodno iznenađenje. Sasvim neočekivano, BMW je predstavio plod suradnje s talijanskim Zagatom, konceptni Z4 Zagato kupe…

Mnogi još uvijek ne prestaju pričati o Aston Martinu V12 Zagato čija će limitirana serija uskoro početi silaziti s proizvodnih traka u Gaydonu, a talijanski maheri već su odradili novi vrhunski projekt i to ovaj puta u suradnji s BMW-om. Zagatova vizija BMW-ova kupea donosi prepoznatljiv stil talijanskog branda koji ne možete zamijeniti s ničim drugim. Karakterističan valoviti krov i stražnji kraj automobila koji unatoč BMW-ovoj znački vrišti Zagato samo su najuočljiviji detalji jer je gotovo svaki dio BMW-a potpuno izmijenjen.

Kakva je budućnost ovog automobila nije poznato. Da je automobil spreman za eventualnu serijsku proizvodnju govori podatak kako je BRW Z4 Zagato najnormalnije registriran za vožnju na cesti. To znači da je on potpuno funkcionalno vozilo, a samo takve Zagato i stvara. Raditi na projektu koji neće završiti na cesti relativno je lako jer ne morate zadovoljiti sve one sigurnosne norme kojima podliježu cestovno legalni automobili. Ako u takav koncept uspijete unijeti emocije i stvoriti vizualno atraktivan automobil onda je sve moguće.

Upravo to uspjelo je Zagatovom timu na čelu s Dr Andrea Zagatom i glavnim dizajnerom Norihikom Haradom. Što će dalje biti sa Z4 Zagato kupeom ostaje na BMW-u. Ovaj automobil biti će službeno otkriven na Concorso d’Eleganza Villa d’Este u Italiji nakon čega ćemo biti znatno pametniji. BMW sasvim sigurno neće donositi nikakve odluke sve dok ne dobije povratnu informaciju od ciljane klijentele. Ukoliko ona bude zadovoljavajuća Z4 Zagato Coupé vrlo će vjerojatno dobiti zeleno svjetlo.

Tagovi: , , , , , ,

Vezane vijesti

5 komentara


  • 792520 918944I


  • 247483 117952Spot on with this write-up, I truly believe this web site needs a lot much more consideration. I


  • 918289 694916Spot on with this write-up, I genuinely assume this internet site needs considerably far more consideration. I


  • 589032 483137I visited a lot of website but I conceive this one contains something special in it in it 933158


  • 737955 680413Wohh just what I was seeking for, thanks for putting up. 584876

Komentiraj