Utrke ubrzanja: Vlado Moravek najbrži na domaćem terenu

12.05.2012. u 22:01

Utrke ubrzanja: Vlado Moravek najbrži na domaćem terenu

Pravi iskonski Street Race ponovno se vratio u Osijek. Ovog vikenda ondje se održava osmo po redu izdane Osijek Street Race Showa čiju organizaciju već godinama savršeno odrađuje AK Slavonija. Ono što organizatoru ovog vikenda neće ići u prilog jest kiša koja prijeti sutrašnjoj utrci. Prvi dan osmog Osijek Street Race Showa je iza nas i on je prošao u znaku Vlade Moraveka koji je pobijedio u najprestižnijoj klasi…

Na startu utrke organizirane na Sportsko poslovnoj zračnoj luci u Čepinu ranom zorom pojavilo se 110 vozača. Kako bi se iz te gomile izdvojili samo oni najbolji vožene su kvalifikacije, dok su popodnevni sati bili rezervirani za prava nadmetanja. Vlado Moravek još jednom je dokazao da je jedan od glavnih konkurenata za naslov prvaka u prvenstvu hrvatske popevši se na najvišu stepenicu postolja u klasi 10, nakon što je istu stvar učinio i na Grobniku prije dva tjedna. Iza njega su ostali Mario Ščetko kojem je pripalo nedjeljno izdanje Street Racea na Grobniku i Edvard Galić iz Teama Sputnik koji još uvijek traži idealan setup za svježe ojačani Malibu koji sada barata s preko 1.420 konjskih snaga.

Kako je ove godine mjerenje vremena i tehničku podršku natjecanja preuzela mađarska ekipa koja je zamijenila društvo SRSC-a iz susjedne Bosne i Hercegovine cijeli raspored vremenski je pomaknut zbog usklađivanja hrvatskih i mađarskih pravila po kojima se održavaju utrke ubrzanja. Dok je na ovaj način natjecateljima osiguran transparentniji način mjerenja vremena on je zakinuo sve one koji žele znati konačne rezultate današnjih dvoboja jer do njih nećemo moći doći još neko vrijeme. Ono što u cijeloj prići veseli jest to da je pobjedu u klasi 13 danas odnijela Slavica Obradović čiji je Opel Kadett s 340 KS ostao nedostižan ostatku društva u spomenutoj klasi.

Stvar koja će vjerojatno rastužiti sve one koji danas nisu bili na čepinskoj pisti jest kiša koja nesmiljeno prijeti sutrašnjoj utrci. Ako je vjerovati prognostičarima sutra nas iznad Osijeka očekuje prolom oblaka. Iako se svi tješimo kako prognostičari obično potpuno promaše prognozu vremena, nemojte se previše nadati jer bi kiša koja je večeras počela lako mogla otkazati sutrašnju utrku.

Rezultati 8. Street Race Show Osijek:

KLASA 16

1. Nobojša Petošević

2. Milan Tomičić

3. Aleksander Bijelić


KLASA 15


1. Miloš Ilić

2. Antonio Ivšak

3. Haris Tiro

KLASA 14


1. Josip Pap

2. Dragan Filipović

3. Ivan Vulović


KLASA 13


1. Slavica Obradović

2. Savo Trninić

3. Nenad Žalac


KLASA 12

1. Dario Nišević

2. Slobodan Petošević

3. Zdravko Minruc


KLASA 11


1. Dario Konopek

2. Esad Dosak Bole

3. Siniša Basta


KLASA 10


1. Vlado Moravek

2. Mario Sčetko

3. Edvard Galić

Tagovi: , , , , ,

Vezane vijesti

2 komentara


  • Bravi Vlado, čestitam na prvom mjestu. Susjed Anto


  • 713435 462175Incredible blog layout here. Was it hard creating a nice searching web site like this? 762269

Komentiraj