Preminuo Carroll Shelby

12.05.2012. u 9:40

Preminuo Carroll Shelby

Čak da ste i najveći tutlek na svijetu vjerojatno ste ćuli za Carrolla Shelbya. Ako ne zbog njegove uspješne karijere natjecateljskog vozača, ili po momčadi koja je sredinom prošlog stoljeća ubijala u pojam Ferrari i njemu slične brandove odnoseći pobjede u dotjeranim Fordovima, onda ga znate po njegovoj tunerskoj kući koja je odgovorna za nastanak nekih od najjačih Ford Mustanga za koje je svijet čuo…

Ovaj svestrani gospodin i tvorac vrhunskih “muscle cars” automobila prije dvadesetak dana primljen je u bolnicu zbog upale pluća. Kada je čovjek u njegovoj dobi onda svaka iole ozbiljnija bolest može biti kobna, pa je tako Carroll Shelby vjerojatno zbog posljedica upale pluća i preminuo u 89. godini svoga života u Baylor medicinskom centru u Dallasu.

Iza njega ostalo je golemo nasljeđe od gotovo legendarnih sportskih uspjeha, preko Shelby Cobre, sportskog automobila pokretanog V8 motorom zasnovanog na britanskoj AC Cobri, pa sve do najbrutalnijih Ford Mustanga koje svijet poznaje, a koji su izašli upravo iz njegove radionice.

Prije samo nekoliko dana Shelby American objavio je kako će uz Mustang uskoro početi tunirati i još nekoliko Fordovih modela od kojih su prvi na popisu Focus i Mondeo. Carroll Shelby taj dan eto nije doživio no njegovo ime osiguranje je da će ti automobili biti vrhunski sportski strojevi.

Tagovi: , , ,

Vezane vijesti

3 komentara


  • 690397 948308For anybody who is interested in enviromentally friendly items, may possibly possibly surprise for you the crooks to maintain in mind that and earn under a holder basically because kind dissolved acquire various liters to critical oil to make. day-to-day deal livingsocial discount baltimore washington 88972


  • 908845 43406I as nicely believe thence , perfectly pent post! . 437816


  • 10773 701550Paper rolls

Komentiraj