Često “puknete” za volanom, izbjegavajte New Jersey

26.04.2012. u 18:31

Često “puknete” za volanom, izbjegavajte New Jersey

Patite od sindroma “vozačkog bijesa” i jedan ste od onih kojima tlak na brzinu skoči na 300 zbog određene situacije u prometu? Sva sreća što ne živite u New Jerseyju jer biste inače bili u velikim problemima. Naime, tamošnje vlasti u zakonodavstvo su uvele članak zakona koji se odnosi na one koji “polude” za volanom, te takve prijestupnike sada čeka kazna do pet godina kućnog pritvora i 85.000 kuna kazne…

Tako ekstremna kazna rezervirana je za one s najkraćim fitiljem, a cijeli zakon stupnjevan je u tri faze. Za blaži oblik vozačkog bijesa predviđena je maksimalna kazna od šest mjeseci zatvora. Oni koji prekorače tu granicu mogli bi u zatvoru završiti na godinu i pol, dok je najveća moguća kazna za najžešće prijestupnike ona spomenuta od pet godina kućnog pritvora.

Novi zakon prozvan je po Jessici Rogers koja je ostala nepokretna nakon što je vozač automobila u kojem se nalazila “puknuo” i krenuo u potjeru za drugim vozačem koji mu je digao tlak. Cijela potjera završila je prometnom nesrećom iz koje je Jessica izašla kao invalid. Ono što nama u cijeloj priči djeluje pomalo neizvedivo i krajnje dvojbeno jest način na koji će prometni policajci odrediti granicu kada nastupa vozački bijes i kojeg je on stupnja kako bi ga uopće mogli sankcionirati prema spomenutom zakonu.

Tagovi: , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj