Austin Mini Se7en De Luxe iz 1959. godine u originalnom stanju stavljen na aukciju (foto)

26.04.2012. u 16:36

Austin Mini Se7en De Luxe iz 1959. godine u originalnom stanju stavljen na aukciju (foto)

Ono što je nekome staro smeće drugome je kolekcionarski primjerak. Tako bismo mogli opisati stari zahrđali i definitivno zapušteni Austin Mini Se7en De Luxe iz 1959. godine. Prema određenim informacijama to je najstariji “preživjeli” primjerak koji od sada nije obnovljen. Ovo preživjeli možete uzeti s rezervom pogotovo kada vidite na što liči ovaj maleni oldtimer…

Spomenuti Austin Mini osmi je po redu Se7en De Luxe model koji je ikada proizveden što je dakako osnovni razlog zbog čega je on interesantan kolekcionarima. Austin Mini nastao ja nakon Drugog svjetskog rata prema zamisli Aleca Issigonisa koji je odlučio napustiti Moriss Mini i s nekolicinom inženjera i mehaničara stvoriti maleni automobil koji bi bio odgovor na manjak nafte nastao s problemima oko Sueskog kanala. Nakon nekoliko radnih verzija Austin Mini na tržištu se prvi puta pojavio 1959. godine, a od tog ljeta do 1999. godine sveukupno je proizvedeno nevjerojatnih 5.5 milijuna primjeraka ovog automobila.

Primjerak stavljen na aukciju je četvrti najstariji primjerak ovog automobila. S obzirom na stanje u kojem se nalazi teško da je on idealan kandidat za restauraciju. Gotovo sve na automobilu registarskih oznaka XLL 27 potpuno je originalno, a jedina stvar koja je na njemu promijenjena vozačeva su vrata. Njegov motor obujma 848 ccm i snage 34 KS posve je netaknut, a isto vrijedi i za mjenjač i unutrašnjost putničke kabine.

Ovaj Se7en De Luxe iz sredine prošlog stoljeća prešao je 48.346 km i teško da će prijeći još koji kilometar više, pogotovo na vlastiti pogon. Ako pak mislite da se za ovakvo što isplati izdvojiti između 108.000 i 137.000 kn koliko za njega traži aukcijska kuća nemojte previše čekati jer je on na dražbi samo do 30. ovog mjeseca.

Tagovi: , , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj