Razvoj KTM-a Adventure 1290 lijepo napreduje (foto)

24.04.2012. u 11:43

Razvoj KTM-a Adventure 1290 lijepo napreduje (foto)

Do sad smo već imali prilike susresti se sa špijunskim fotografijama prototipa KTM-a Adventure 1290. Pomalo zbog nestručnosti fotografa koji ih je slikao, a više zbog MCN-a koji je preko njih zalijepio svoj logo od nadolazećeg motocikla i nismo baš previše vidjeli. Tu nepravdu sad je ispravio talijanski portal Infomotori čiji je fotograf uhvatio testnog vozača KTM-ova noviteta na prepad…

Kao što već rekosmo ovaj set fotografija koji su objavili Talijani prvi poprilično dobro otkriva novitet iz Austrije. Motocikl koji bi se na tržištu trebao naći kroz nešto više od godinu dana bit će pokretan tekućinom hlađenim dvocilindrašem koji KTM namjerava natrpati i na novi Super Duke R 1290. Taj V-twin motor navodno će baratati sa 130 KS i biti dobrih 20 KS snažniji od najljućeg BMW-ova konkurenta.

Budući da je motocikl na špijunkama još uvijek u fazi razvoja teško je zaključiti što će točno od viđenog na njemu preživjeti transformaciju u proizvodni motocikl. Oni kojima je KTM život lako će primijetiti kako testni motocikl još uvijek koristi dio komponenti slabijeg Adventure modela. Tu ponajprije mislimo na prednje svjetlo preuzeto od modela Adventure 990.

Tagovi: , , , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj