Dodge Dart u Kinu dolazi kao Fiat Viaggio

13.04.2012. u 9:27

Dodge Dart u Kinu dolazi kao Fiat Viaggio

“Što je tvoje to je i moje” filozofija je koju Fiat provodi nad Chryslerom otkako je postao njegov većinski vlasnik. Dobar dio Chryslerove game već je dobio Fiatovu značku, a sada je došao na red i na novi Dodge Dart da presvuče krpice prije no što krene van američkih granica…

Ono što je Amerikancima Dodge Dart, nama Europljanima i ostatku svijeta je Fiat Viaggio. Da se Fiat već poslovično nije previše trudio mijenjati Chryslerov automobil vidljivo je na prvim teaserima koji su jučer osvanuli na Internetu. Sve što je Fiat učinio jest Dart opremio novim branicima i svjetlosnim sklopovima, nešto drugačijim vratima prtljažnika i svojim oznakama.

Nešto više izmjena odrađeno je ispod lima, no one su ograničene na agregate koji pokreću rebrandirani Dodge. Umjesto Chryslerovih motora Viaggio pokreću Fiatovi 1.4-litreni atmosferci i turbaci. Budući da će se novi Viaggio raditi u Kini gdje će prvo i krenuti u prodaju logično je da on ondje bude i otkriven. Tako nas njegova premijera očekuje na pekinškom salonu automobila krajem mjeseca gdje će se on pojaviti u limuzinskoj varijanti.

Takva izvedba neće krenuti put Europe jer Talijani za nas pripremaju hatchback varijantu Viaggia. Hoće li i nju izrađivati kineski Guangzhou Auto ili Talijani modele za nas planiraju izrađivati negdje bliže trenutno nije poznato. Jedna stvar ipak je, kada Viaggio dođe u Europu on će biti zamjena za Fiat Bravo.

Tagovi: , , ,

Vezane vijesti

3 komentara


  • 342966 835826Black Ops Zombies is now available


  • 175095 479161Thanks for this wonderful post! It has long been very helpful. I wish that you


  • 554381 736606You created some decent factors there. I looked on the internet for the issue and discovered most individuals will go along with together with your web site. 343150

Komentiraj