Predstavljajući osvježeni GLK Mercedes potajno otkrio i revidiranu G klasu

23.03.2012. u 17:21

Predstavljajući osvježeni GLK Mercedes potajno otkrio i revidiranu G klasu

Današnji dan započeli smo predstavivši vam osvježeni Mercedes-Benz GLK. Njemački SUV obnovljen je ne bi li barem malo ublažio kritike na račun svog izgleda, no sudeći prema prvim reakcijama mišljenje javnosti i dalje je kritički nastrojeno kada je vanjština ovog Mercedesa u pitanju. Nova prednja maska, drugačiji svjetlosni sklopovi i novi branici donekle su ušutkali kritičare no još uvijek ima puno onih kojima dizajn Mercedesa GLK nikako ne sjeda…

No nismo došli ovdje analizirati što se i zašto moglo drugačije odraditi već GLK ponovno spominjemo naprosto zato što je njegovo predstavljanje Mercedesu poslužilo za najavu dolaska obnovljene G klase. Ako ste pregledavali galeriju fotografija objavljenu uz jutrošnji tekst o redizajniranom SUV-u onda ste morali primijetiti kako se na jednoj od fotografija uz GLK pojavljuje i osvježeni terenac G klase.

Pogledate li pomno tu fotografiju primijetit ćete da se na njoj nalazi obnovljeni primjerak G klase koji smo do sada imali priliku nekoliko puta vidjeti zahvaljujući špijunskim fotografijama. S obzirom da se on pojavljuje samo na jednoj fotografiji teško je zaključiti o kojoj se točno inačici G klase radi, no LED dnevna svjetla ukomponirana u njegov prednji branik već smo do sada vidjeli.

Uz taj dodatak G klasa dobila je i nove retrovizore, a potpuno je moguće da nekoliko izmjena bude odrađeno i u njenoj putničkoj kabini. Prema onome što smo do sada uspjeli vidjeti na špijunkama koje kruže Internetom G klasa bi trebala dobiti novu instrument ploču, drugačiji upravljač i izmijenjenu središnju konzolu.

Njena G63 AMG inačica trebala bi biti pokretana novim 5.5-litarskim V8 biturbom s 525 KS i 700 Nm okretnog momenta, a G65 AMG u nekoj od kombinacija mogao bi čak dobiti i V12 biturbo motor.

Tagovi: , ,

Vezane vijesti

4 komentara

Komentiraj