U kakvim se to stvarčicama vozio Batman (video)

22.03.2012. u 13:33

U kakvim se to stvarčicama vozio Batman (video)

Dobar dio naše redakcije oduvijek se pitao kako bi u klasičnom obračunu jedan na jedan prošla neka od legendarnih vozila s malih ekrana. Bi li modificirani Pontiac Trans Am iz “Knight Ridera” iza sebe ostavio DeLorean DMC-12 iz filmskog serijala “Povratak u budućnost”, te bi li “General Lee” (Dodge Charger) iz serijala “Dukes of Hazzard” nadmašio Camaro F Bomb koji u filmu “Brzi i žestoki” vozi Vin Diesel…

No najveća dilema svakako je ona vezana uz automobile “čovjeka-šišmiša” koja ljubitelje Batmana muči već desetljećima. Tu dilemu odlučila je razriješiti ekipa iza projekta “Super Power Beat Down” koja za sve nas rješava dileme vezane uz srazove legendarnih automobila. Ne bi li doznali koji je Batmobile brži ovi entuzijasti na suprotne strane stavili su Batmobile iz 1966. koji je glumio u TV seriji o Batmanu i Robinu, te Batmobile koji je u originalnom filmu o Batmanu 1989. godine vozio Michael Keaton.

Kako ne bi bilo zabune reći ćemo kako suprotstavljeni automobili nisu oni iz spomenutih ekranizacija već njihove vjerne replike. Da biste otprilike znali omjer snaga prije sraza reći ćemo daj e Batmobile iz 60-ih zasnovan na Corvettei C4 koju pokreće L98 V8 motor s otprilike 325 KS. Taj motor ovom Batmobileu osigurava maksimalnu brzinu od 257 km/h i vožnju na 402 metra na granici između 9 i 10 s. S druge pak strane Batmobile iz 1989. godine dobrim je djelom Chevrolete Camaro s V8 motorom koji mu donosi 285 KS. Ta snaga dovoljna je za postizanje maksimalnih 290 km/h i 402 metra pređe za nekih 11 s.

Te brojke govore same za sebe, a koji se Batmobile u konačnici pokazao bržim provjerite u video materijalu ispod članka.

Tagovi: , , , , ,

Vezane vijesti

3 komentara


  • nije ga vozio tim burton, nego michael keaton, tim burton je redatelj, 290 kmh na sat, a treba mu 11s do 100, valjda na 402m radi 11 sekundi il tak nekaj


  • Što bi mi bez tebe Bokky :)


  • haha :D

Komentiraj