Mercedes uoči New Yorka otkrio SL65 AMG (foto)

20.03.2012. u 15:59

Mercedes uoči New Yorka otkrio SL65 AMG (foto)

Nakon što je krajem prošlog mjeseca službeno otkrio novi SL63 AMG Mercedes-Benz sada je javnosti predstavio novi SL65 AMG, automobil koji pokreće monstruozni V12 motor sa 630 KS i 1.000 Nm okretnog momenta…

Vizualno gledano razlike između modela SL63 AMG i ovog automobila gotovo da nema, a ona osnovna razlika krije se ispod prednjeg poklopca gdje je smješten 6.0-litarski V12 motor uparen s novim AMG Speedshift Plus 7G Tronic mjenjačem. Takva kombinacija Mercedesu SL65 AMG donijela je 17% manju potrošnju goriva, ali i mogućnost vožnje u četiri različita moda.

U modu kontrolirane efikasnosti (C) glavnu riječ ima start/stop sustav koji isključuje V12 motor dok automobil miruje. Uz to promjene brzina u ovom režimu znatno su glađe te se odvijaju ranije. Tu su još i Sport, Sport+ i Manual režimi koje ne trebamo posebno predstavljati.

Ako ste pomislili da smo propustili spomenuti performanse s kojima ovaj novitet barata moramo vam reći kako to nije slučaj. Budući da Mercedes još uvijek stidljivo šuti o tim brojkama nemamo previše toga za navesti. Za sada znamo samo kako on do stotke dolazi za 4.0 s, te da prosječno troši 11.6 l goriva dok istovremeno u atmosferu ispušta 270 g CO2/km.

Kako je novi SL65 AMG zasnovan na aluminijskoj šasiji, a ne onoj čeličnoj njegova masa pala je na 1.950 kg što je za čak 170 kg manje od modela koji odlazi u mirovinu, a uz novu aluminijsku konstrukciju SL65 AMG donio je i novi sportski ovjes. Unutrašnjost automobila dobila je elektronski podesiva sportska sjedala s AMG značkom obučena u nappa kožu prošaranu za AMG karakterističnim dijamant uzorkom. Ta nova sjedala opremljena su AIRSCARF sustavom grijanja vrata, a ista je uz grijanje moguće čak i hladiti.

Svjetska premijera ovog noviteta očekuje na sljedećeg mjeseca u New Yorku. Prvi primjerci u europskim salonima naći će se krajem ljeta i to po cijeni od 1.8 milijuna kuna. Toliko će naime za Mercedes-Benz SL65 AMG morati izdvojiti Nijemci.

Tagovi: , , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj