Otkriven jedinstveni primjerak Lamborghinija, Aventador J predstavljen u Ženevi (foto)

6.03.2012. u 9:53

Otkriven jedinstveni primjerak Lamborghinija, Aventador J predstavljen u Ženevi (foto)

Jedna od očekivanijih premijera u Ženevi danas je novi Ferrari F12 Berlinetta, no kako sada stvari stoje postoji velika mogućnost da svu pozornost koja bi inače bila namijenjena njemu ukrade drugi, po mnogo čemu poseban talijanski primjerak egzote. Ovom automobilu nadimak egzota itekako dobro pristaje jer je on proizveden u samo jednom primjerku. Pogađate, riječ je o Lamborghiniju Aventador J čije smo fotografije prvi puta vidjeli prošlog vikenda…

Novi Lamborghini Aventador J jedinstveni je primjerak speedstera zasnovanog na klasičnoj inačici Aventadora. Iako je Lamborghini za svoje poklonike pripremio njegovu kabriolet varijantu postajala je velika želja da se svijetu ponudi još ekstremniji automobil koji je u konačnici prerastao u Aventador J.

Ovaj poseban automobil dobio je ime prema FIA-inoj regulativi koja određuje tehničke specifikacije natjecateljskih automobila u određenim klasama. Naziv “Appendix J” Lamborghini je skratio onako kako je njemu odgovaralo, baš kao što je “skratio” i određene dijelove klasičnog Aventadora ne bi li ga izradio. Prvo što je učinio bilo je uklanjanje prednjeg vjetrobrana i krova, nakon čega je uslijedilo redizajniranje karbonske šasije i dodavanje dvaju sigurnosnih šipki u prostor iza sjedala čime je pojačana njena čvrstoća. Nakon toga je krenulo modificiranje ostatka Aventadora koji je praktički potpuno promijenjen.

Aventador je ostao bez luksuza poput navigacije i klime, ne samo zato da bi se njegova kilaža smanjila na trenutnih 1,575 kg, već i zato da bi se dobio onaj sirovi osjećaj pri vožnji. Jedina stvar koja je vjerojatno ostala netaknuta jest njegov 6.5-litarski V12 motor sa 700 KS koji se preko novih 20 i 21 colnih naplataka prenose na asfaltnu površinu.

Ovaj jedinstveni Lamborghini nije primjerak koji će u konačnici završiti u Lamborghinijevom muzeju. Već naprotiv, Aventador J došao je u Ženevu s misijom, a ona je pronaći svog novog vlasnika. Iako Talijani nisu izvjesili cijenu na njega posve je jasno kako ovakva ekskluziva zahtijeva i posebno dubok džep. Ne bismo se čudili da ga je Lamborghini prodao i prije no što je švicarski salon otvoren.

Tagovi: , ,

Vezane vijesti

Komentiraj