Seat otkrio koncept novog Toleda (foto)

2.03.2012. u 14:54

Seat otkrio koncept novog Toleda (foto)

Među brojnim konceptima koji stižu u Ženevu bit će i onaj Seat Toleda. Iako nosi oznaku koncepta ovaj automobil vrlo je blizu proizvodnom modelu koji će se na tržištu europe naći krajem tekuće godine. Četvrta generacija Toleda veliki je odmak od još uvijek aktualnog modela koji je bio bliži Altei nego li Exeu…

Automobil zasnovan na Volkswagen Jetti svojevrsna je sinergija dizajna viđenog na konceptima IBE, IBX i IBL. Svojim dimenzijama novi Toledo trebao bi se smjestiti između Leona i Exea. Ovaj 4.480 mm dug automobil Španjolci ne deklariraju kao limuzinu nego produženi hatchback koji uz pet sjedećih mjesta donosi i 500 l prtljažnog prostora.

Vizualno gledano agresivna prednja maska i nova svjetla nastavak su filozofije viđene na novoj Ibizi i gradskom mališanu Mii. Unatoč pomalo kupeovskom obliku ulazak na stražnju klupu krajnje je lagan i to zahvaljujući velikim vratima. Proizvodna izvedenica ovog koncepta bit će formirana na Volkswagenovoj “AO-plus” platformi , na kojoj će biti zasnovana i nova Škoda Rapid. Ta dva automobila dijelit će velik dio komponenti i dizajnerskih rješenja. Za pokretanje Seatova noviteta brinut će se paleta provjerenih Volkswagenovih motora.

Iako je još rano za govor o njegovoj cijeni izvori bliski Seatu tvrde kako će on koštati oko 100.000 kn. To je naravno cijena koju bi za njega trebali platiti španjolski državljani.

Tagovi: , , ,

Vezane vijesti

3 komentara


  • Katastrofa koji dizajn, kao da je već 10 godina na cesti.


  • slažem se, auto je čista konzerva, kia rio sedan za njega izgleda ko da je pobjegla iz blade runnera


  • 147013 183975Oh my goodness! an outstanding article dude. Thank you Nevertheless I

Komentiraj