Nissan Invitation: koncept novog japanskog člana B segmenta (foto)

7.02.2012. u 11:15

Nissan Invitation: koncept novog japanskog člana B segmenta (foto)

Ne treba nam bolja pozivnica za Ženevu od one koju je upravo odaslao Nissan. Ovaj japanski brand kao i ostala auto družina u Ženevi će se predstaviti pomoću novog koncepta. Dok su ostali proizvođači nešto drugačije razmišljali o idealnom predstavljanju u švicarskoj za Nissan je to predstavljanje koncepta koji najavljuje dolazak novog člana B segmenta.

Koncept Invitation peterovratni je kompakt kojeg doista malo dijeli do dolaska na tržište. Budući da je Nissan na europskom tržištu tanak kada je u pitanju pobuda u spomenutom segmentu dolazak novog automobila posve je logičan. Nissan Note na tržištu je prisutan već osam godina stoga je definitivno vrijeme da se malo osvježi ponuda. Tu nastupa Invitation koji bi se u prodaji na starom kontinentu mogao naći već početkom sljedeće godine.

Vizualno gledano koncept Invitation križanac je monovolumena i hatchbacka što mu u isto vrijeme osigurava kompaktnost, ali i dovoljno prostora unutar putničke kabine. Ovaj automobil u B segment donosi i tehnologiju koja do sada u njemu nije bila prisutna. To je Nissanov AVM sustav. Ovaj napredni sustav prati stanje oko automobila, a uz njega na Invitation je ukomponirana i Nissanova tehnologija sigurnosnog štita koja vozača konstantno izvještava što se točno događa oko automobila.

Iako Nissan nije otkrio kako planira motorizirati ovaj novitet u njemu će se najvjerojatnije naći 1.2-litreni trocilindrični motor potpomognut kompresorom i izravnim ubrizgavanjem goriva koji u kombinaciji s ručnim ili CVT mjenjačem možemo naći na najsnažnijoj inačici Micre.

Tagovi: , , , , ,

Vezane vijesti

3 komentara


  • 915026 457270Just wanna comment that you have a very nice internet site , I love the design it actually stands out. 244245


  • I simply want to mention I am just beginner to blogging and honestly loved this web blog. More than likely I’m planning to bookmark your blog . You absolutely come with fabulous articles. Appreciate it for sharing your website page.


  • 941952 384035You got a quite amazing internet site, Sword lily I observed it by way of yahoo. 230797

Komentiraj