SBK: John Hopkins ostao bez prstenjaka desne ruke

16.01.2012. u 9:55

SBK: John Hopkins ostao bez prstenjaka desne ruke

Nekadašnji vozač Suzukijeve MotoGP momčadi upravo je prošao kroz operaciju kojoj je bio cilj amputirati dio prsta koji je nastradao pri padu na treningu prošlog ljeta. John Hopkins prošlog ljeta spremao se za nastup na Velikoj nagradi Češke za Suzukijevu MotoGP momčad kada je pao na treningu i ozlijedio tri prsta desne ruke. Od tada do danas Amerikanac je prošao kroz šest operacija kroz koje su liječnici pokušali povratiti djelomičnu funkcionalnost ozlijeđenog prstenjaka, no bezuspješno. U dogovoru sa svojim liječničkim timom Hopkins je odlučio povući očajnički potez – amputirati prst ozlijeđen pri padu na Brnu…

Nakon ozljede prilikom treninga John Hopkins uspio se oporaviti toliko da je umalo osvojio naslov u britanskom superbike prvenstvu. Na žalost stanje s ozlijeđenim prstom nije se popravljalo i Hopkins je morao odustati od nastupa za Suzuki na Sepangu. Vijci i pločice kojima je bio prst učvršćen odvojili su se i Američki vozač jednostavno nije moga micati prstenjak.

Već tada strahovalo se da bi amputacija mogla biti jedino rješenje, a upravo se to sada i dogodilo. Odmah nakon operacije Hopkins se osjećao puno bolje do li proteklih mjeseci, te je potpuno siguran kako će biti spreman za nastup na prvoj utrci sezone u Phillip Islandu gdje će mu se za upravljačem Crescent Suzukija pridružiti i Leon Camier.

Tagovi: , , , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj