Upoznajte MH3 V8 RS Clubsport, BMW M3 sa 750 KS

22.12.2011. u 18:09

Upoznajte MH3 V8 RS Clubsport, BMW M3 sa 750 KS

Ono što je nekoć bilo poznato kao BMW M3 E92 sada je svjetlo ovih hladnih zimskih dana ugledalo kao MH3 V8 RS Clubsport. Krivac za to je njemački stručnjak Manhart koji je od konzervativne M3-ice učinio pravog šminkera. Nije samo vanjština prošla kroz detaljne modifikacije, veći i tehnika ispod prednjeg poklopca…

BMW M3 serije E92 tvornički je dolazio s odličnim 4.0-litarskim V8 motorom, no čak i to Nijemcima nije dovoljno pa su isti zamijenili s većim 4.4-litarskim osmakom iz X5 i X6 M. Tome dodajte brojne modifikacije poput većeg turbopunjača i novog ispušnog sustava s dvostrukim sportskim katalizatorima i dobijete konačnih 750 KS i 910 Nm okretnog momenta. Zvuči i izgleda zastrašujuće, a takve su i performanse. Za sprint do stotke potrebno je pričekati svega 3.2 sekunde, dok će brzinomjer pokazati maksimalnih 350 km/h.

Mislimo da fotografije ovdje zaista govore više od milijun riječi. Svi dodaci na karoseriji koje vidite izrađeni su od ugljičnih vlakana, a masivni stražnji spojler kao i ostale aerodinamičke komponente imaju zadatak zadržati automobil stabilnim i sigurnim pri brzinama iznad 300 km/h. Tu su i 20-colni naplatci koji nisu ništa manje ekstravagantni od ostatka modificirane karoserije, dok je kabina ipak imala više sreće i većinom zadržala prepoznatljivi originalni izgled, uz izuzetak zaštitnog kaveza i novih instrumenata.

Vezane vijesti

Komentiraj