2. Rally show Santa Domenica: Čibej/Bitterman na pobjedničkom postolju

29.11.2011. u 16:26

2. Rally show Santa Domenica: Čibej/Bitterman na pobjedničkom postolju

Zagrepčani Ivan Čibej i Saša Bitterman ovoga su vikenda ponovno dominirali makadamom na Savršćaku u sklopu drugog po redu Rally showa Santa Domenica, za čiju se organizaciju pobrinuo AKK “Sveta Nedjelja”. U svojoj Subaru Imprezi su osim prvoga mjesta generalke i klase “no limit” u konkurenciji od 34 posade osvojili i priznanje za najatraktivniju vožnju, kojom su mnogobrojnoj publici priuštili spektakl za pamćenje…

Vodeću poziciju Čibej/Bitterman čvrsto su držali u sva četiri brzinska ispita, a borba s prošlogodišnjim pobjednikom te aktualnim državnim i međunarodnim prvakom Hrvatske Jurajom Šebaljem nažalost je izostala zbog tehničkog kvara na njegovom Mitsubishi Lanceru Evo IX. Ivan Čibej, poznat po velikoj ljubavi prema makadamskoj podlozi koja se redovito očituje u iznimno atraktivnim vožnjama, izrazio je zadovoljstvo zbog odlične atmosfere i svesrdnog navijanja publike, a osvrnuo se i na sam teren te na konkurenciju.

“Ova staza i ovo kompletno područje imaju veliki potencijal za utrke. Iako je kružni, ovo je pravi pravcati brzinac, ima se tu što za voziti i za pokazati. Žao mi je što Jura nije nastupio, i što su neke jače posade odustale. Uvijek mi je draže kad je žešća borba. Nadam se da će ovako nešto i sljedeće godine biti organizirano, ili kao utrka ili kao show, pa čak i nekoliko puta ako će se to ikako moći, tako da se opet možemo zabaviti.”, rekao je zadovoljan Čibej.

Mitsubishi Lancer Evo IX nije iznevjerio Ivana Kodrića, koji se u nedjelju zajedno sa suvozačem Tvrtkom Purićem izborio za drugo mjesto klase “no limit” i generalnog poretka, te dokazao da može stati bok uz bok jakim rally posadama iako već neko vrijeme aktivno ne vozi utrke. Samoborci su Čibeju bili za petama na prvom i posljednjem brzincu, a u međuvremenu su drugo mjesto prepustili posadama Šaškin/Fleiss i Peljhan/Verbič, koje su tijekom cijele utrke morili problemi tehničke prirode, te ih na kraju stajali plasmana. Uvijek rado viđen na hrvatskim rally stazama, iskusni slovenski vozač Darko Peljhan je unatoč poteškoćama uživao u ovoj makadamskoj poslastici, te je pohvalio izdržljiv brzinac svrstavši ga među najbolje.

Pozornost gledatelja privukla je i Nika Fleiss, koja je snježne staze zamijenila makadamom i sudjelovala u show u kao suvozačica Daniela Šaškina. Posebno oduševljenje izazvala je promotivna vožnja nakon što je odvožen posljednji brzinac. Organizatori su pružili priliku desecima promrzlih gledatelja i novinara da dožive utrku iz suvozačke perspektive. Osmjesi nisu silazili s lica vidno impresioniranih “novopečenih suvozača”, a mnogi su poželjeli zamijeniti gledateljsku poziciju desnim sicem i ubuduće.

Konačno, treće mjesto generalke pripalo je domaćinu Nenadu Lončariću i njegovom suvozaču Tomislavu Pazmanu, a kući su ponijeli i nagradu za najdulji skok. Dvostruka uloga organizatora i vozača iziskivala je puno truda, vremena i volje, no ljubav prema ovome sportu i želja da se publici priušti nezaboravan nedjeljni dan bili su jači od umora.

Potpune rezultate možete pronaći na sljedećem linku.


Photo by Matija Škalić

Tagovi: , , , ,

Vezane vijesti

3 komentara


  • 136791 939890Man you legend. return see my website, you must get pleasure from it. 380548


  • 257946 276791Wohh exactly what I was looking for, regards for putting up. 448179


  • I just want to tell you that I am just new to blogging and site-building and truly liked you’re web-site. Almost certainly I’m going to bookmark your website . You surely have terrific writings. Kudos for revealing your blog.

Komentiraj