U Kuala Lumpuru otkriven Ducati Monster 795 (foto)

21.10.2011. u 17:40

U Kuala Lumpuru otkriven Ducati Monster 795 (foto)

Ducati Monster namijenjen azijskom tržištu otkriven je jučer u Kuala Lumpuru. Budući da je Ducati datum njegova predstavljanja vezao uz utrku koja se ondje vozi ovog vikenda pretpostavili smo kako će ondje biti otkrivena varijanta ovog nakeda s Haydenovim i Rossijevim oznakama. Ta pretpostavka pala je u vodu već nekoliko dana nakon što smo je iznijeli jer je izvor blizak Ducatiju otkrio kako je riječ o Monsteru 795 namijenjenom azijskim kupcima…

Prezentaciju novog Monstera 795 organizirao je Malezijski zastupnik branda iz Borgo Panigalea Next Bike Sdn Bhd., a Ducatijev novitet otkrio je sam Valentino Rossi. Ducati Monster 795 u principu je isti kao i Monster 796, no naked za azijsko tržište pokreće motor obujma 696 ccm preuzet sa slabijeg modela. Taj motor novom Monsteru 795 osigurava 87 KS i 79 Nm okretnog momenta dobivenih pri 8.250, odnosno 6.250 o/min.

Uz to on je opremljen i jeftinijim komponentama ovjesa tvrtke Marzocchi te slabijim Brembovim kočnicama, dok je ABS i daje opcija. Tako posložen motocikl težak 167 kg namijenjen je prodaji u Kini, Indiji,Tajlandu, Hong Kongu, Indoneziji, Maleziji, Filipinima, Singapuru i Vijetnamu.

Tamošnji kupci uz tradicionalnu crvenu boju novi Monster 795 moći će kupiti presvučen bijelom i crnom bojom.

Tagovi: , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj