Mazda CX-5 otkrivena prije Frankfurt Auto Showa (foto)

3.08.2011. u 7:30

Mazda CX-5 otkrivena prije Frankfurt Auto Showa (foto)

Proizvodna inačica Mazdina Minagi koncepta službeno je predstavljena prije njene svjetske premijere u Frankfurtu. Novi crossover koji je u potpunosti prigrlio SkyActiv i Kodo filozofiju biti će štedljiviji, efikasniji i dinamičniji negoli ikoji Mazdin model do sada…

Uz novi Kodo dizajnerski izričaj koji Mazdi CX-5 donosi novu dinamičniji izgled s prepoznatljivim prednjim krajem koji veže uz aktualnu generaciju Mazdinih automobila ovaj crossover smješten ispod modela CX-7 po prvi će puta baštiniti prednosti svih SkyActiv riješenja. Tako će uz štedljivije benzinske i dizelske agregate, nove efikasnije ručne i automatske mjenjače po prvi puta u potpunosti koje donosi SkyActive tehnologija utkana u njegovu šasiju.

Lakša i znatno čvršća šasija, lakši ovjes, uglađeniji i štedljiviji mjenjački sustavi i i ekonomični agregati novi Mazdin crossover čine doista posebnim. Službena prodaja novog Mazdina crossovera početi će krajem sljedeće godine. Svi oni koji žele saznati više o novom crossoveru CX-5 mogu to učiniti čitajući službeni press materijal pridodan ispod članka.


Svjetska premijera nove Mazde CX-5 na Frankfurt Motor Show-u 2011: kompaktni SUV s revolucionarnom SKYACTIV tehnologijom

·    Novi kompaktni SUV, prvi automobil Mazdine nove generacije proizvoda
·    Temeljen na SKYACTIV tehnologiji: novo podvozje, karoserija, motori i mjenjači
·    Ciljane vrijednosti emisije CO2 ispod 120g/km*
·    Uvodi novu dizajnersku temu ‘KODO – Duša pokreta’

Mazda Motor Corporation održat će svjetsku premijeru nove Mazde CX-5 na Frankfurt Motor Showu 2011 (od 13.rujna do 25. rujna 2011.). CX-5 je prvi automobil iz Mazdine nove generacije proizvoda koji će usvojiti cjelokupnu Mazdinu revolucionarnu tehnologiju SKYACTIV i novu dizajnersku temu ‘KODO – Duša pokreta’.

Mazda CX-5 stavlja zabavu u vožnji – zaštitni znak svih Mazdinih automobila -  na sasvim novu razinu. Automobil će se na svjetskim tržištima predstaviti početkom 2012. Temeljen na SKYACTIV tehnologiji – koja uključuje najnovije Mazdine benzinske i dizelske motore, ručne i automatske mjenjače, karoseriju i podvozje – CX-5 isporučuje precizan odziv i visoku udobnost vožnje zajedno s izvrsnim ekološkim i sigurnosnim značajkama.

Ponuda motora za CX-5 europskih specifikacija uključuje Mazdin SKYACTIV-G 2,0-litreni motor i SKYACTIV-D 2,2-litreni dizelski motor raspoloživ u dvije izvedbe različitih snaga. Oba motora imaju revolucionarni kompresijski omjer od 14:1 za optimalnu učinkovitost. Mazda se fokusirala na postizanje iznimnih ekoloških značajki za jedan kompaktni SUV i ciljala je na emisiju CO2 manju od 120 g/km za SKYACTIV-D 2,2-litreni motor*.

CX-5 je također prvi serijski model koji će prikazati Mazdinu novu dizajnersku temu, ‘KODO – Duša pokreta’, prvi put viđenu kod koncepata Mazde SHINARI i Mazde MINAGI. Jedinstvene teme KODO dizajna uključuju istaknutu prednju masku i dinamičan oblik koji utjelovljuje snažan izraz vitalnosti i agilnosti.

Zajedno s CX-5 na Mazdinom štandu u Frankfurtu biti će i obnovljena Mazda3. Sada Mazda3 ima još nižu emisiju CO2, sportskiju i stabilniju voznu dinamiku, osvježeni dizajn interijera i eksterijera te je još kvalitetnija.

Službenog imena ’64th Internationale Automobil-Ausstellung (IAA)’, Frankfurt Motor Show za medije se otvara 13. i 14. rujna, a za javnost od 15. do 25. rujna 2011. Mazda će svoju press konferenciju održati u utorak, 13. rujna u 14:15.

* SKYACTIV-D 2.2 model niže snage s prednjim pogonom, SKYACTIV-MT ručnim mjenjačem i i-stop sustavom

Tagovi: , , , , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj