Fiat 500 Coupé by Zagato uskoro dio Fiatove limitirane serije?

14.03.2011. u 12:23

Fiat 500 Coupé by Zagato uskoro dio Fiatove limitirane serije?

Na Ženevskom salonu se pojavio potpuno neočekivano, a sada bi mogao krenuti u serijsku proizvodnju. Fiat 500 Coupé Concept by Zagato nitko nije očekivao u Švicarskoj, no kada se pojavio mnoge je očarao tako i Sergija Marchionnea koji bi ga rado vidio kao dio neke od limitiranih serija koje prate ovaj maleni automobil…

Koncept nalik mješancu između kompakta i kupea mnogima se dopao, a svoju zadivljenost njime nije krio ni Fiatov šef koji u svojoj glavi već kuje velike planove za sličan model. I dok ga mnogi kritiziraju zbog previše pričanja i smišljanja nebuloznih kombinacija on se na to ne obazire već grabi svojim uobičajenim putem. Početak proizvodnje Fiata 500 u Meksiku njemu se činio kao idealna kulisa za puštanje bube kako bi Fiat 500 uskoro mogao osvanuti u kupe varijanti.

Zahvaljujući Zagatu predložak za kupe izvedenicu već postoji i jedino što bi po nama na njemu trebalo još doraditi jest priča oko pogonskog stroja jer nam ovaj 1.4-litreni dvo-cilindraš s 105 KS i 155 Nm s kojim je opremljen Zagatov koncept djeluje ipak preslabo za kupe izvedenicu malenog Fiata 500.

Hoće li kao i u većini slučajeva sve ostati na Marchionneovoj prići ili će Fiat doista posegnuti za Zagatovim konceptom ne bi li u gamu uveo i kupe inačicu Fiata 500 trenutno je potpuno nezavidno prognozirati. Ukoliko Fiat krene u realizaciju ovog projekta biti ćete pravodobno obaviješteni.

Tagovi: , , , ,

Vezane vijesti

1 komentar


  • I literally jmuepd out of my chair and danced after reading this!

Komentiraj