Mazdin konceptni crossover predstavljen u Ženevi

2.03.2011. u 7:25

Mazdin konceptni crossover predstavljen u Ženevi

Kako japanci pripremaju crossover koji će se dimenzijama smjestiti ispod aktualne Mazde CX-7 znamo već neko vrijeme. Špijunke tog automobila vidjeli smo još lani, a prošlog mjeseca zahvaljujući službenim skicama saznali smo što možemo očekivati na Ženevskom salonu automobila…

Konceptni Minagi donosi prepoznatljivi “Kodo” dizajn koji će biti osnova vizualnog identiteta Mazdinih automobila nove generacije. S tim dizajnerskim izričajem prvi smo se puta susreli prošle godine na konceptu Shinari koji potpisuje Mazdin dizajnerski tim na čelu s Ikuom Maedaom. Ovaj konceptni crossover Mazda opisuje kao jedinstveni terenac za urbane istraživače koji ujedinjuje emocionalan dizajn i nevjerojatne performanse.

Uz Mazdu 2 i Mazdu3 i konceptni Minagi iskorištava SKYACTIV tehnologiju pod kojom su objedinjeni agregati nove generacije, novi mjenjači, inovativna šasija i njen dizajn. Za razliku od ranije spomenutih modela Minagi je čisti primjer SKYACTIV automobila koji sve spomenuto objedinjuje u svojoj konstrukciji.

Koliko je konceptni crossover vizualno daleko od onog što će kasnije postati CX-5 saznati ćemo vrlo brzo jer razvoj malog crossovera napreduje zapanjujućom brzinom.

Tagovi: , , , , , , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj