Hibridni Piaggio MP3 i Vespa GTS udahnjuju život recikliranoj plastici

16.12.2010. u 13:20

Hibridni Piaggio MP3 i Vespa GTS udahnjuju život recikliranoj plastici

Smanjenje potrošnje goriva i emisije štetnih plinova samo je jedan način na koji se proizvođači dvokotača trude svoje motocikle učiniti ekološki prihvatljivijima. Hibridni i elektro motocikli posljednja su crta obrane protiv sve većeg zagađenja okoline, no postoje tu i druge metode koje su itekako učinkovite na ovom polju. Jedna od njih je korištenje recikliranih materijala pri izradi dvokotača, a upravo tu metodu sada je iskušala Piaggio grupa…

Proizvođač iz Pontandere pri izradi svojih modela Vespa GTS i Piaggio MP3 Hybrid koristi recikliranu plastiku od koje nastaju pojedine komponente ovih skutera. Ne samo da je MP3 Hybrid prvi skuter koji koristi kombinaciju klasičnog pogonskog stroja i elekto agregata već je primjenom reciklirane plastike on postao “najzeleniji” dvokotač koji Italija trenutno nudi.

Vodstvo Piaggija prepoznalo je projekt pokrenut od strane Talijanskog konzorcija za reciklažu plastike Corepla i Raveta, te odlučilo tako dobivenu plastičnu masu iskoristiti za proizvodnju svojih skutera. Trenutno se od reciklirane plastike proizvode dijelovi prtljažnika ovih dvaju skutera te kacige, a u skoroj budućnosti u planu je proširenje ekološkog duha i na ostale komponente koje Piaggio ugrađuje u svoje dvokotače.

Tagovi: , , , , , , , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj