Fiat otkrio koncept Mio, gradski automobil koji su kreirali sami kupci

30.10.2010. u 12:49

Fiat otkrio koncept Mio, gradski automobil koji su kreirali sami kupci

Brazilski salon automobila poslužio je Talijanskom brandu za otkrivanje nekoliko koncepata. Uz Uno Sporting i Roadster u Sao Paulu Fiat je predstavio i koncept Mio – gradski automobil koji je putem Interneta kreiralo 17.000 ljudi…

Pokrenuvši interaktivni projekt iz kojeg je proizašao ovaj gradski mališan, Fiatov dizajnerski tim nije mogao ni zamisliti što će iz njega u konačnici proizaći. Vodeći se općim smjernicama kako bi Mio trebao biti vozilo urbane mobilnosti budućnosti registrirani korisnici aktivno su sudjelovali u nastajanju konceptnog automobila.

Ključna stavka cijelog projekta bio je minimalizam protkan futurističkim linijama. Vodeći se danim smjernicama posjetitelji Fiatove stranice stvorili su 2.5 metara dugačak automobil opremljen najmodernijom tehnologijom. Automobil kraći i od Smarta ForTwo uz futuristički dizajn, dominantan panoramski krov i zamaskirane kotače (čime je smanjen utjecaj neželjenih sila na pneumatike i povećana efikasnost vozila) donosi i minimalistički uređenu unutrašnjost.

Tagovi: , , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj