Lotus u Pariz doveo pet novih automobila

1.10.2010. u 16:38

Lotus u Pariz doveo pet novih automobila

Lotus se nije šalio kada je iznio kako uskoro namjerava postati opaka konkurencija brandovima poput Porschea, Ferrarija, Aston Martina, Lamborghinija i ostalih inih branova koji proizvode sportske uspješnice. Ne bi li to i potvrdio Britanski proizvođač automobila u Pariz je doveo pet novih koncepata koji su oduševili sve prisutne…

Koncepti Elite, Esprit, Eterne, Elan i Elise još uvijek se nalaze u različitim fazama razvoja pa bi neki od njih prije no što dobiju zeleno svjetlo za ulazak u serijsku proizvodnju mogli lagano i izmijeniti svoj vizuru.

Prvi od njih je model Elite koji bi trebao biti Lotusov Gran Turismo automobil. Za njegovo pokretanje Britanci su pripremili 5.0-litreni V8 agregat s 650 KS i KERS tehnologijom. Ovaj hibridni koncept za sada je zamišljen kao takmac s nadolazećim Aston Martinom GT ili trenutno aktualnim Ferrarijem GTB.

Drugi u nizu je prototipni Lotus Esprit koji će pokretati 5.0-litreni V8 sa 620 KS i KERS tehnologijom koja će dolaziti kao opcija. Ovim modelom Lotus će pokušati konkurirati Ferrariju 458 Italia, Lamborghinijevom automobilu koji najavljuje koncept Sesto Elemento ili pak McLarenu MP4-12C.

Odmah do njega na Pariškom salonu smješten je model Eterne koji predstavlja buduću limuzinu s četvorim vratima zasnovanu na modelu Elite. Nju će pokretati isti agregat zadužen za pokretanje modela Esprit, no snaga koju će on proizvoditi prenositi će se na sve, odnosno stražnje kotače ovisno o inačicu koju kupac izabere. Zahvaljujući 5.0-litrenom V8 agregatu s 620 KS Eterne će do stotke dolaziti za četiri sekunde i postizati maksimalnu brzinu od 315 km/h.

Lotus Elan konceptni je kabriolet opremljen tvrdim krovom. Za njegovo pokretanje trebao bi biti zadužen 4.0-litreni V6 agregat s 450 KS čija će se snaga na pogonske kotače prenositi preko sedam stupanjskog mjenjača. Do stotke Lotusov kabriolet trebao bi dolaziti za 3.5 sekundi, a maksimalna brzina trebala bi se zaustaviti na granici od 310 km/h. Ovaj model Lotusu bi trebao osigurat ravnopravnu borbu s Audijem R8, Aston Martinom V8 Vantage, i Porscheom 911. On bi prema nekim predviđanjima mogao biti zamjena za trenutno aktualnu Evoru koja bi do 2013 trebala otići sa scene.

Posljednji u nizu koncepata koje je Lotus predstavio na Pariškom salonu automobila jest dvosjed Elise. Novi Elise razvijati će 320 KS i do stotke ubrzavati za 4.3 sekunde. snaga koju proizvodi njegov četverocilindrični agregat na pogonske kotače prenositi će se preko šest stupanjskog mjenjača ili pak sedam stupanjskog mjenjača s dvostrukom spojkom.

Tagovi: , , , , , , ,

Vezane vijesti

4 komentara


  • 93106 472892Howdy! Would you mind if I share your weblog with my twitter group? There


  • 730838 691114Woh I like your posts , saved to fav! . 576432


  • 339216 339461The vacation delivers on offer are : believed a selection of some with the most selected and in addition budget-friendly global. Any of these lodgings tend to be really used along units may possibly accented by indicates of pretty shoreline supplying crystal-clear turbulent waters, concurrent with the Ocean. hotels packages 513902


  • 221452 609726I see something genuinely special in this website . 218515

Komentiraj