Za vožnju s roštiljem na glavi Novozelanđanin dobio 4.000 kuna kazne

29.08.2010. u 11:05

Za vožnju s roštiljem na glavi Novozelanđanin dobio 4.000 kuna kazne

Vjerojatno su neki od vas već nabasali na ovu fotografiju u nekom od zakutaka Interneta. Fotografija nastala početkom 2008. godine prikazuje motociklista koji se gradskim ulicama vozi noseći na sebi oveći roštilj. Fotografija kao fotografija prošla bi potpuno nezapaženo da nije objavljena u Australskim novinama Herald Sun, nakon čega je privukla pažnju tamošnje policije…

Nakon što je fotografija osvanula u novinama lokalna policija pokrenula je istragu ne bi li pronašla domišljatog vozača. Iako je od nastanka fotografije do pokretanja istrage prošlo čak dvije godine policija je uspjela pronaći “pokretnog kuhara” i prišiti mu solidnu kaznu. Nakon otkrivanja lokacije i identiteta vozača 29-godišnjem Michaelu Wilesu sudac je zbog nemarne i nesigurne vožnje odredio kaznu u visini 4.000 kuna i oduzeo mu pravo na rukovanje motociklom u trajanju mjesec dana.

Ukoliko se pitate iz kojeg je razloga domišljati biker u ovakvom stanju sjedao na motocikl, odgovor je krajnje jednostavan, a bogme i nadasve smiješan, naime Wiles je roštilj vraćao njegovu vlasniku.

Tagovi: , , , , , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj