Toyota ponovno zaštitila ime Supra

31.07.2010. u 10:36

Toyota ponovno zaštitila ime Supra

Zaštita naziva svojih automobila vrlo je bitan segment poslovanja svakog proizvođača pa tako i Toyote. Stoga je pomalo nevjerojatno i neobjašnjivo zašto je nakon umirovljenja Supre to ime pušteno na milost i nemilost svakome tko bi ga na bilo koji način želio koristiti. Na svu sreću od 2006. godine kada je Toyoti isteklo pravo na korištenje ovog imena do danas nitko se nije sjetio preoteti ga pa su Toyotini brand maheri bez previše sramote ponovno registrirali ime pod Toyotinom značkom…

Pukom srećom naziv Supra ponovno se našao u Toyotinoj ladici s imenima gdje će čekati prikladan model dostojan povijesti ovog naziva. Na svu sreću Toyotin šef Akio Toyoda uvelike zagovara povratak Supre među žive pa naziv ne bi trebao predugo skupljati prašinu.

Malo je vjerojatno kako će upravo taj naziv biti iskorišten prilikom lansiranja dugo očekivanog modela FT-86 stoga valja pozorno pratiti neće li iz Japana doprijeti vijest o novoj jurilici s Toyotinim oznakama. Nadamo se kako do tog trena neće proći previše vremena jer novo obnovljeno pravo na naziv Toyoti ističe 2013. godine.

Tagovi: , , ,

Vezane vijesti

Komentiraj